В Умані замінили майже всі вікна в постраждалому мікрорайоні

Майже три місяці минуло від страшної трагедії в Умані. Коли російська ракета поцілила в житловий будинок. Наразі триває ліквідація наслідків. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

З перебігом відновлювальних робіт у деталях він ознайомив заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулебу.

– Ми продовжуємо рухатися чітко визначеним планом відновлення, – розповів начальник Черкаської ОВА. – За результатами технічного обстеження поруйнованої багатоповерхівки її можна відбудувати. Тож на сьогодні триває проектування. Ми максимально пришвидшуємо цей процес. За планом, маємо отримати проект із експертним звітом 15 серпня.

Уже завершуються роботи із заміною вікон у всіх будинках, пошкоджених вибуховою хвилею. Залишилось встановити 12 вікон із 1341 на старті робіт. Допомогають у цій справі партнери – Global Empowerment Mission та «Нова пошта».

Керманич області також зауважив, що всім потерпілим надана відповідна допомога.

– Потерпілі мешканці, що потребували житла, проживають у соціальних і приватних готелях, – розповів Ігор Табурець. – Вони – під постійним соціальним супроводом. Усі звернення про виплату матеріальної допомоги опрацьовані, а також інші запити про нагальні потреби. Ми в постійній комунікації з цього питання з міською владою.

Нагадаємо, вдосвіта 28 квітня цього року російська ракета влучила в уманську багатоповерхівку, забравши 24 життя. Серед загиблих – 6 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *