Зрадник поліцейський, який нині воює проти України, повідомили про підозру

СБУ повідомила про підозру поліцейському «лнр», який воює у складі збройних сил рф Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який воював проти Сил оборони на східному фронті.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Луганщини, який у 2018 році добровільно вступив до лав силового блоку терористичної організації «лнр», а нині воює у складі збройних сил рф. У званні «лейтенант поліції» бойовик проходив службу у «Слов’яносербському районному відділі внутрішніх справ мвд лнр». Псевдоправоохоронець брав активну участь у забезпеченні виконання завдань окупаційного режиму на тимчасово окупованій території Луганської області. Він, із застосуванням вогнепальної зброї, примушував місцеве населення підкорятися незаконним рішенням політичного та силового блоків терористичної організації «лнр», – розповіли у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

Як встановили контррозвідники СБУ, від початку повномасштабного вторгнення він добровільно перейшов на бік ворога. У квітні 2022 року безпосередньо воював проти Сил оборони у складі воєнізованого підрозділу рф. Допомагав загарбникам в окупації селища Новоайдар на Луганщині. Крім того, маючи право володіти і користуватись вогнепальною зброєю та спецзасобами від імені так званого «мвс лнр», проводив фільтраційні заходи проти мирного населення на тимчасово окупованій території. Також, незаконно вилучав майно у місцевих мешканців, забезпечував примусову видачу паспортів «лнр». Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Комплексні заходи проводили співробітники СБУ Черкаської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *