Більше 755 мільйонів гривень спрямували Черкаси на підвищення обороноздатності України від початку повномасштабної війни

Міська рада та виконавчий комітет з перших днів повномасштабного вторгнення максимально підтримують Збройні Сили України і бійців територіальної оборони.

Рішенням виконавчого комітету неодноразово виділялися кошти з міського бюджету на підтримку різних підрозділів та формувань, аби вони могли виконувати службові завдання.

Зокрема,
▪ у 2022 році на підвищення обороноздатності України та підготовки нашого міста до оборони у бюджеті Черкаської міської територіальної громади передбачили 413 млн 957 тисяч гривень.
▪ за 6 місяців 2023 року – 341 млн 169 тисяч гривень.
▪ загалом за період із 24 лютого 2022 року виконавчий комітет передбачив понад 755,1 млн грн.

Видатки бюджету міста спрямовувалися на виконання кількох програм.
Зокрема:

  • підтримки Збройних Сил України;
  • міську цільову програму заходів та робіт з територіальної оборони м.Черкаси на 2022-2023 роки;
  • протидії тероризму на території міста Черкаси на 2021-2023 роки;
  • забезпечення законності та профілактики правопорушень у м.Черкаси на 2022-26 роки;
  • реалізації заходів цивільного захисту населення на території Черкаської міської територіальної громади на 2023-2026 роки;
  • комплексну програму соціальної підтримки захисників державного суверенітету на незалежності України і членів їх сімей –жителів м.Черкаси на 2022-2024 роки.
    Під час останньої сесії Черкаської міської ради депутати ухвалили рішення спрямувати додатково 2 мільйона гривень на «Програму підтримки Збройних Сил України на 2022-2023 роки».

Нещодавно Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко виступив з ініціативою знову переглянути видатки бюджету та спрямувати додаткові кошти на підтримку армії.

Як поінформувала директорка департаменту фінансової політики Тетяна Харенко, кошти йшли в тому числі на придбання матеріально-технічних засобів, безпілотних літальних апаратів, тепловізорних монокулярів, засобів зв’язку, приладів нічного бачення, пристроїв спеціального призначення. Виділялися кошти на реконструкцію та модернізацію комплексної системи безпеки, придбання захисного обладнання для вибухотехнічної служби тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *