Черкаських медиків відзначили з нагоди професійного дня

27 липня в Україні відзначають День медичних працівників. Із цієї нагоди тих, хто стоїть на варті людського здоров’я, привітав міський голова Анатолій Бондаренко.

– Пишаюся кожним фахівцем, який працює в Черкасах. Це – чуйні, кваліфіковані, мудрі, виважені й прогресивні люди, які уважні до пацієнтів та допомагають їм залишатися здоровими, – сказав він у своєму вітальному слові. – Під час війни дехто з представників професії змінив білі халати на камуфляж, перебуває на фронті та рятує тих, хто опинився під обстрілами і в зоні бойових дій. Ви ставите на ноги наших відважних військових після поранень та відновлюєте здоров’я кожного, хто звертається зі скаргами. Ви даруєте людям шанс і надію. Поза роботою – підтримуєте волонтерські ініціативи. Щиро дякую всім, хто працює в медичній галузі, за відданість, стійкість та фаховість. Дякую за служіння людям та професії.

Під час зустрічі із медичним активом Черкас Анатолій Бондаренко нагородив представників галузі медалями «За сумлінну працю», грамотами виконавчого комітету та подяками. Колективи обласної лікарні та обласного госпіталю для інвалідів війни дипломами Черкаської міської ради.

Цього дня кільком фахівцям вручили відзнаку Президента України «За оборону України», медаль «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» ІІІ ступеня, почесну грамоту Міністерства охорони здоров’я України, обласної державної адміністрації та обласної військової адміністрації, подяками.

Нагадаємо, що нині в Черкасах функціонує 5 стаціонарних закладів охорони здоров’я з ліжковим фондом 1 455 ліжок, 5 центрів первинної медико-санітарної допомоги, 2 стоматологічних поліклініки (доросла та дитяча), інфекційна лікарня та реабілітаційно-оздоровча поліклініка «Астра».

Станом на 1 липня 2023 року в медичній сфері Черкас працює 3 500 фахівців: серед них – понад 700 лікарів, майже 1 500 – медичні сестри, близько 700 молодших медичних сестер.

За програмою державних гарантій медичного обслуговування населення у 2022 році в місті надано послуг на загальну суму 903 090 561 гривню. У 2023 році укладено 69 договорів із 13 надавачами медичних послуг на загальну суму 785 553 377 гривень.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *