У трьох черкаських школах запрацював літній клуб

У Черкасах почав діяти літній клуб для дітей громади та дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. Його організували на базі трьох шкіл у межах швейцарсько-українського проєкту DECIDE Summer Clubs 2023 «Ми вдома – в Україні». Тут школярі зможуть цікаво та з користю провести свої канікули.

Департамент освіти та гуманітарної політики вже вдруге став переможцем цього проєкту, в межах якого вдалося організувати дозвілля для наших дітей. Цього року літній клуб працюватиме одночасно у трьох школах Південно-Західного району міста. Вони отримали методичну підтримку від експертів проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», а також подвійний набір спеціального обладнання та необхідні матеріали для організації табору.Організатори доклали всіх зусиль, щоб створити умови для активного та пізнавального відпочинку учнів. Тож під час роботи літнього клубу заплановано проведення квестів, вікторин, спортивних змагань та ігор на свіжому повітрі, тренінги, роботу з кваліфікованими психологами тощо. 

У межах гранту 32 педагогічних працівники пройшли серію спеціальних тренінгів, спрямованих на громадянську освіту, соціально-психологічну підтримку дітей та підлітків, організацію квестів з прав людини, історії громади, етнографії, здорового способу життя і безпеки життєдіяльності.  Це особливо актуально зараз, під час війни. Крім того, іноземні партнери надали подвійний набір необхідного обладнання, що значно покращить роботу клубу.

«Радію, що наша громада ще раз отримала можливість брати участь у проєкті DECIDE Summer Clubs «Ми вдома – в Україні», – зазначила на відкритті клубу заступниця міського голови Анастасія Чубіна. – Завдяки цьому ми маємо можливість забезпечити дітям чудові та незабутні канікули. Важливо, щоб вони не лише відпочивали, а й мали змогу розвиватися, набувати нових знань і навичок, розкривати свій потенціал і творчі здібності.  Саме на це і спрямований проєкт». 

Відзначимо, що табір працюватиме лише у робочі дні з двома змінами: з 24 липня до 4 серпня та з 7 до 18 серпня. За цей час планується охопити проєктом близько 600 дітей 9 – 13 років. Перебування у літньому клубі є безкоштовним.

Крім того, до організації дозвілля дітей долучилися представники Французької міжнародної гуманітарної організації «Тріангль Женерасьон Юманітер», Черкаського районного управління Головного управління ДСНС України у Черкаській області, відділу зв’язків з громадськістю УПП в Черкаській області та управління патрульної поліції в Черкаській області ДПП. 

 Записатись у літній клуб і отримати довідкову інформацію можна за тел.: (0472) 66-15-39 – Ірина Миколаївна, (096) 738-43-52 Оксана Анатоліївна.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *