15 років тюрми суд призначив зраднику, який ховається на окупованій території

За матеріалами СБУ суд призначив 15 років позбавлення волі бойовику, який воював на східному фронті. Термін ув’язнення бойовик терористичної організації «лнр» отримав завдяки доказовій базі, зібраній Службою безпеки. Нині він переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– З 2014 року він брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті. Зловмисник і нині продовжує воювати у складі підконтрольного рф окупаційного підрозділу проти українських військових, – розповіли у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

За матеріалами СБУ бойовик отримав 15 років тюремного ув’язнення.

Засуджений – 52- річний уродженець Луганщини, який добровільно приєднався до так званого «2-го протитанкового артилерійського взводу протитанкової артилерійської батареї 4-ї ОМСБр народної міліції лнр». Там він був старшим навідником, а за відсутності командира розрахунку знаряддя виконував його обов’язки.

До завдань зрадника входила організація здійснення збройного опору силам ЗСУ на лінії розмежування. Як встановили контррозвідники СБУ, протягом 2022 року він особисто брав участь у штурмі населених пунктів Попаснянського та Новоайдарського районів.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Його засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією всього належного йому майна. Бойовик переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти України. Розслідування проводили слідчі СБУ в Черкаської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *