До 13 серпня в Черкасах триває збір пропозицій стосовно назв 34 топонімів

У Черкасах триває етап громадського обговорення зміни назв вулиць, провулків та скверів. Його проводять згідно з розпорядженням міського голови Анатолія Бондаренка у формі електронної консультації та збору письмових пропозицій. На обговорення містян винесли назви 34-х черкаських топонімів.

Громадське обговорення «Про найменування та перейменування об’єктів топоніміки міста Черкаси» почалося 7 червня 2023 року. Серед запропонованих для перейменування топонімічною комісією при виконавчому комітеті Черкаської міської ради – назви 19 вулиць, 14 провулків та 1 скверу.

«Топонімічна комісія на чолі з першим заступником міського голови Черкас Сергієм Тищенком провела колосальну роботу з опрацювання назв топонімів міста, аби належним чином вшанувати видатних постатей української історії та державотворення, – зазначає заступник начальника управління інформаційної політики Олексій Дубовий. – І на офіційному сайті Черкаської міської ради ми оприлюднюємо обґрунтування до найменування та перейменування об’єктів топоніміки міста Черкаси. У такий спосіб пропонуємо містянам докладно ознайомитися з постатями чи подіями, на честь яких маємо намір назвати наші вулиці, провулки та сквери».

Нагадуємо, що громадське обговорення триває до 13 серпня 2023 року.

Організатор громадського обговорення: міський голова Бондаренко А.В.

Відповідальна особа за проведення громадського обговорення: заступник начальника управління інформаційної політики Черкаської міської ради – Дубовий О.М.

Свої пропозиції (зауваження) громадяни можуть подати в письмовій чи електронній формах до відділу підтримки громадянського суспільства: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, каб. 503; тел. 33-12-43, e-mail: vpgs-ck.ua@ukr.net.

За результатами громадського обговорення у термін до 25.08.2023 буде оприлюднений звіт.

Пропозиції (зауваження) подаються із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, обґрунтування поданих пропозицій (зауважень).

Докладніше ознайомитися з переліком об’єктів топоніміки міста Черкаси, що винесені на громадське обговорення та з обґрунтуванням до їх найменування чи перейменування можна за посиланням https://bit.ly/3MQO8hi.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *