З початку року на Черкащині зареєстровано понад 1000 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції

За сім місяців цього року в області зареєстровано понад 1000 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції. Зокрема, 560 – серед дітей. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Черкащини Володимир Папач на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він пояснив, здебільшого ці захворювання пов’язані з порушенням правил особистої гігієни, недотриманням умов і термінів зберігання продуктів або їхнього приготування чи споживання.

– У структурі ГКІ найчастіше зафіксовано випадків гастроентероколітів невстановленої та встановленої етіології, сальмонельозу, ротавірусної інфекції та вірусного гепатиту А, – розповів Володимир Папач. – Крім цього, в області виявлено два випадки захворювань на ботулізм із трьома потерпілими. Також маємо два отруєння дикорослими грибами.

На Черкащині регулярно проводять моніторинги циркуляції збудників інфекційних захворювань. Це роблять, аби оцінити безпечність об’єктів середовища життєдіяльності. Проводить їх Обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За цей рік із джерел і мереж централізованого водопостачання уже відібрано та досліджено 6347 проб питної води за мікробіологічними показниками . Ще 6376 – за санітарно-хімічними показникам.

З початком літнього сезону Центр здійснює моніторинг якості води поверхневих водойм акваторії пляжів, зокрема комунальних, а також місць масового відпочинку на водоймах Також фахівці вивчають проби ґрунту та піску за паразитологічними та радіологічними показниками.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *