Зраднику, який воює проти України у складі військ росії, СБУ повідомила про підозру

СБУ повідомила про підозру бойовику так званого «мотострілецького козачого полку ім. отамана Платова», який штурмував позиції ЗСУ на Луганщині та під Бахмутом.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

Служба безпеки зібрала докази вини на чергового учасника терористичної організацій «лнр», який воює проти України. З 2020 року бойовик добровільно приєднався до складу бойового підрозділу так званого «мотострілецького козачого полку ім. отамана Платова». У лавах окупантів він брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті. Як встановили кіберфахівці, це 42-річний мешканець тимчасово окупованого селища Калинове на Донеччині.

– На посаді кулеметника він проходив службу у складі «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. отамана Платова». Після 24 лютого 2022 року цей підрозділ ввійшов до збройних сил рф та утримував бойові позиції російських окупантів у Алчевському, Сєвєродонецькому районах Луганської області та Бахмутському районі на Донеччині. Підозрюваний у складі російських військ воював на передовій, де в 2022 році отримав поранення. За наявними даними, зрадник і досі продовжує служити державі-агресору, – розповіли у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

Нині бойовику повідомлено про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації). Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми. Бойовик переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України, його оголошено у розшук. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *