Московські попи-«тітушки» саботували перехід парафій Черкас у ПЦУ і закривались іконами від Гімну України (фоторепортаж)

Рішення провести парафіяльні збори по питанню переходу Парафії святителя Софронія іркутського (Дахнівка) до Православної церкви України вчора на зборах, що відбулись демократично і легітимно, ухвалила місцева релігійна громада. Апофігоз події – від гімну України московські попи закривались іконами

На місці події працював журналіст «City News».

На очах у громадян, правоохоронців та журналістів, московські попи безсовісно і цинічно чинили запеклий опір.

До храму у Дахнівці вони заздалегідь зігнали орду «тітушок» з числа релігійних фанатиків, священнослужителів, черниць з монастирів московського патріархату з різних регіонів області й країни та відвертих провокаторів з кримінальним минулим. Серед адептів ворожої церкви у сірих та чорних рясах були священики не тільки з Черкаської області, але й з Почаївської лаври, яка досі залишається потужним оплотом «руського міра» у західних областях України.

Збори парафіян, попри провокації агентів церкви московського патріархату, яка в Україні по суті виконує роль «п’ятої колони», відбулись демократично, легітимно й толерантно.

Учасники зборів надали рівні можливості виступати перед громадою як представникам Православної Церкви України, так і прихвосням російських загарбників, які, прикрившись рясою священика, ведуть підривну діяльність проти України.

Особливо цинічно виглядали дії промосковської «орди» під час виконання гімну України.

У бік, з якої лунав Гімн, адепти ворожої церкви направляли ікони, як проти антихриста.

При цьому їхні духовні пастирі затято намагались переконати присутніх у тому, що це вони і є українська церква.

Московські попики уникали давати прямі і зрозумілі відповіді на чіткі запитання прихожан, чому батюшки мп не називають росію агресором, і як вони можуть служити у церкві, яка з 2014 року відкрито підтримує російську агресію проти України? У відповідь облудно мимрили щось про те, що вони проти війни і зради, що, буцім, на відміну від ПЦУ вони – канонічна церква, що має Божу Благодать.

У ході зборів парафіяни проголосували за необхідність проводити парафіяльні збори по питанню переходу до ПЦУ.

Захід обірвала повітряна тривога.

– Ось вона ваша так звана «благодать», вже летить в Україну у бомболюках та боєголовках ракет, яка вражає українські села  і міста, і не щадить ні чоловіків, ні жінок, ні дітей, – не зміг змовчати автор.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *