Через повітряну тривогу лектора на «Ше.Fest» слухали у підвалі, – Сущенко (фото)

Фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest» вже в восьме відбувся на Черкащині у селі Моринці де народився великий Кобзар. Зупинити культурно-мистецький «движ» українських патріотів не змогла навіть повітряна тривога. Спілкування з лектором відбулось укритті.

Про це у на власній сторінці у «Фейсбук» безпосередньо з місця події повідомив перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

«ШЕ.FEST-2023 відкрився… Його мета – об’єднання українців навколо ідеї пробудження гордості за свою націю, за мистецькі постаті нашої країни. Ніщо не сприяє розвиткові національної свідомості більше, ніж любов до своєї історії та мистецтва, обізнаність щодо найважливіших віх становлення української держави та культури.

Насичена програма пропонує палітру локацій та напрямків. Зокрема, просвітницька галявина запрошує послухати українського казкаря Сашка Лірника, письменницю Ларису Ніцой, літературознавця, доцента ННІФ КНУ, лавреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Михайла Назаренка, Ольгу Дубчак, співзасновницю і головну редакторку видавництва «Віхола». У музичному меню:

SVOYA Music, музичний гурт, переможець Всеукраїнського конкурсу Ше.Пісня 2023 (номінація «Гурти»), Військовий оркестр і Заслужені артистки України Руслана Лоцман та Тетяна Школьна, Крутий Заміс, GG Гуляйгород, KOZAK SYSTEM.

Театральна сцена запропонує виставу “За дверима” за п’єсою німецького воїна-драматурга Вольфгана Борхерта у виконанні акторів Вінницького академічного українського музично-драматичного театр імені М. К. Садовського. Є тут і дитяча галявина і художня, а також Фольк-сцена… Ракетна тривога не завадила лектору і гостям фестивалю. Слухали науковця в укритті», – написав Роман Сущенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *