Арсенал під відкритим небом військові з тероборони розгорнули у Черкасах (фоторепортаж)

Кулемети, автомати, гранатомети, міномети, бронежилети, кікімори – зброю та різну амуніцію черкаські військові показали жителям Черкас у одному з міських парків. Підрозділ створили 5 років тому. Після відкритого вторгнення загарбницької армії рф, підрозділ виконував бойові завдання, воюючи на різних ділянках східного фронту.

І дорослі і малі охоче знайомились із озброєнням українських захисників та робили селвфі з військовими.

Неординарне дійство відбулось минулої суботи  вихідні у одному з парків Черкас.  Виставку озброєння та бойової техніки просто неба провели військові 118-ї бригади ТРО.

Як пояснили організатори, стройовий огляд військової частини провели для підвищення рівня довіри до військових та підняття бойового духу місцевих жителів.

Бійці тероборони охоче показували озброєння та техніку, з якими вони йдуть на виконання бойових завдань. Вони ж знайомили черкасців з історією 118 бригади ТРО, пояснювали її завдання і функції

Цікавим дозволяли потримати в руках зброю, якою користуються військові, проводити неповну розборку–зборку автомата Калашникова, а також робити селфі із захисниками, приміряти бронежилет, кікімору або шолом.

Екскурсію локаціями проводив командир підрозділу.

Кожна локація – це окремий підрозділ: медичний пункт, пункт зв’язку, стрілецька рота, розвідувальний взвод, елементи роти вогневої підтримки. На алеях парку було представлено те, що є на озброєнні, і чим захисники користуються підчас бойових дій.

«Ми хотіли показати жителям та гостям міста, що черкаська тероборона – це батальйон, який брав участь у бойових діях і може в будь-який момент стати на захист Батьківщини», – відзначив командир.

«Представлена тут військова техніка та зброя була придбана, у тому числі, коштом бюджету Черкаської територіальної громади. І вже била ворога у Попасній та Бахмуті. Черкаси і надалі будуть допомагати нашим захисникам», – зазначив присутній на заході міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Він також вручив цінні подарунки найкращим бійцям військового підрозділу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *