Тринадцять шкіл Черкащини взяли участь у всеукраїнському тестуванні на якість знань

Більшість шестикласників в восьмикласників українських шкіл мають середній рівень знань з математики та української мови. На сьогодні досі існує великий розрив між рівнем знань учнів сільських та міських шкіл. Крім того, школярі із числа переселенців продемонстрували вищий рівень знань ніж ті школярі, які навчаються у своїх рідних містах і селах. Це показало велике дослідження якості освіти в Україні.

Понад 12 тисяч учнів шостих та восьмих класів українських шкіл взяли участь у великому всеукраїнському тестуванні, метою якого було дослідження рівня якості освіти.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Компанієць,.

За її словами дослідження якості освіти у школах було спрямоване на відстеження результатів навчання учнів із української мови та математики.

В області у тестуванні взяли участь учні шостих та восьмих з 13 шкіл різних громад області. Дослідженням охоплені всі райони Черкащини.

Загалом результати тестування показали, що учні 6-х та 8-х класів мають в основному середній рівень знань з математики та української мови.

Однак, виявилось, що рівень знань шестикласників гірший ніж у восьмикласників.

На думку фахівців це свідчить про те, що шестикласники більше вразливі до різних викликів, як то необхідність вчитись дистанційно ніж на восьмикласників

Також результати дослідження показали, що в Україні поки що існує чималий розрив у рівні знань між учнями сільських та міських шкіл.

Крім того, школярі із числа переселенців продемонстрували вищий рівень знань ніж ті школярі, які навчаються у своїх рідних містах і селах. Запобігання інфекційним

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *