Умань у “хасидській окупації”. На Рош-Га-Шана прибуло понад 30 тисяч паломників

Станом на 08:00, 15 вересня, до м. Умань прибуло 32 тис. 332 паломників-хасидів. За добу державний кордон у пунктах пропуску перетнули 10 тис. 88 паломників-хасидів.

Про це поінформували у Черкаській ОВА.

Для ретельної перевірки та реєстрації паломників в Умані правоохоронці розгорнули контрольно-пропускні пункти. Вони обладнані сучасними рентгенокамерами та рамками-металошукачами.  Для швидкої перевірки багажу та осіб, які прибувають, пункти оснащені сучасними системами.

Нові системи забезпечать правоохоронцям можливість підвищити безпеку та швидкість проведення контрольних процедур. Використання рентген-сканерів дозволить створити більш комфортні умови для осіб, які проходять перевірку на цих пунктах. Це унеможливить перевезення іноземними гостями заборонених речей та предметів у місця компактного проживання та перебування паломників.

У місцях масового скупчення паломників здійснюється цілодобове чергування на 7 постах, у тому числі: 4 пожежно-рятувальні, 2 водолазно-рятувальні та мобільний пост моніторингу радіаційної та хімічної обстановки. Додатково в місцях скупчення паломників залучено піші патрулі ДСНС, яких забезпечено первинними засобами пожежогасіння та медичними укладками. Нагадаємо, що у період із 15 по 17 вересня на могилі цадика Нахмана та у приміщеннях синагог м. Умань проводяться культові заходи з нагоди святкування брацлавськими хасидами Рош га-Шана (Новий 5 784 рік за іудейським календарем).  


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *