Понад 100 тисяч щеплень проти кору виконано в межах кампанії «наздоганяючої вакцинації»

У межах «наздоганяючої» кампанії з вакцинації проти кору проведено 104 121 щеплення (39,7% запланованих). За даними Центру громадського здоров’я, який є відповідальним за проведення кампанії, першу дозу вакцини отримали 49 926 дітей віком від 2 до 17 років, другу – 54 195 дітей віком від 7 до 17 років.

Найактивніше батьки роблять щеплення дітям від 2 до 6 років (52,8% плану). Найбільше щеплень минулого тижня провели у Києві, Херсонській, Житомирській, Рівненській та Полтавській областях. Найменше – в Черкаській, Івано-Франківській, Сумській, Вінницькій, Чернігівській областях.

Крім того, за тиждень щеплено 383 дитини з-поміж внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО). Найбільшу кількість ВПО щеплено у Полтавській, Одеській та Київській областях.

Вакцинацію проти кору можна пройти у пунктах щеплень, у закладах первинної медико-санітарної допомоги, а в деяких регіональних центрах та великих містах – у дитячих точках ЮНІСЕФ «Спільно». Організовані дитячі колективи, віддалені громади, в яких немає пунктів щеплень, а також батьки маломобільних дітей можуть викликати мобільну бригаду для вакцинації дітей від кору до себе. У межах «наздоганяючої» кампанії з вакцинації проти кору дітей, які пропустили планові щеплення, в Україні сформовано 312 мобільних бригад. Упродовж тижня до проведення щеплень КПК було залучено 66.

Нагадаємо, для повного захисту дітям потрібні дві дози вакцини від кору, краснухи та паротиту (КПК) в 1 рік (перше щеплення) та в 6 років (друге щеплення). Якщо дитина з якоїсь причини пропустила перше чи друге щеплення, їх потрібно наздогнати якнайшвидше. Якщо вона старша 7 років та не має жодної дози вакцини, їй потрібно зробити два щеплення з мінімальним інтервалом в 1 місяць.

Дізнатися адресу найближчого пункту щеплення можна за телефоном контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19. Якщо ви хочете викликати мобільну бригаду додому, до закладу освіти або до віддаленої громади, зателефонуйте до контакт-центру МОЗ, там ви можете дізнатися контакти регіонального координатора з вакцинації, зв’язатися з ним та залишити заявку на приїзд бригади з вакцинації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *