Понад 300 рідних загиблих захисників із Черкас отримали допомогу на оздоровлення

1 мільйон 670 тисяч гривень виплатили у 2023 році на оздоровлення членам сімей загиблих захисників з бюджету Черкас. Така допомога надається в межах міської Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету і незалежності України та членів їх сімей-жителів м.Черкаси на 2022-2024 роки.

Загалом вона передбачає 14 основних напрямів для підтримки захисників та захисниць України, а також членам сімей загиблих і зниклих безвісти. Один із заходів програми – надання щорічної допомоги на оздоровлення в розмірі 5 000 гривень на кожного члена родини. Станом на 18 вересня цього року зазначену допомогу вже отримали 334 рідних загиблих захисників.Загалом, від початку повномасштабного вторгнення для зміцнення оборони України та підтримки захисників та їхніх родин Черкаси спрямували вже більше мільярда гривень.

«У Черкасах поряд із державними виплатами для захисників діє низка муніципальних соціальних виплат, які фінансуються з бюджету територіальної громади. Черкаси підтримуватимуть своїх захисників та їхні родини стільки, скільки це буде необхідно та наскільки дозволятимуть ресурси. Тому що це наш святий обов’язок», – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко.

Нагадаємо, що виплату цієї допомоги започатковано в Черкасах у 2018 році. Нещодавно рішенням сесії міської ради суму видатків на цей пункт програми було збільшено, оскільки зросла кількість родин, які мають право на таку виплату.Заяви для призначення щорічної допомоги на оздоровлення можна подавати до 15 грудня поточного року.

Детальнішу інформацію про призначення виплати і перелік необхідних документів можна отримати за телефонами департаменту соціальної політики:
0472-31-99-75, 093-142-41-44.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *