Оновлену стеллу пам’яті загиблим захисникам України освятили у Черкасах (фоторепортаж)

Стеллу пам’яті загиблим захисникам України, встановлену на площі поблизу Свя́то-Тро́їцького кафедрального собору оновили і освятили у Черкасах.

В урочистому мітингу до Дня захисників і захисниць України взяли участь родини українських воїнів, які у війні з російськими окупантами віддали за волю України найдорожче – своє життя.

– Сьогодні найголовніше свято України, тому що вшанування пам’яті бійців, що загинули у війні за незалежність України, а  гинуть найкращі, – це головні свята. Якщо б їх і цих свят, не було б і України. З призивом Вічної пам’яті, з великою повагою та співчуттям до рідних, ми говоримо про завершення реалізації Стелли пам’яті. Тут прізвища і портрети 260 черкащан, геоїв, які загинули за Україну. Нам не можна не пам’ятати їх, не знати їх в обличчя, тому що герой – це не лише слово чи призив. Герой – це прізвище, обличчя, це історія, це трагедія, це душа. Закликаємо всіх черкащан, громадян, приходити сюди, дивитися і пам’ятати тих, кому ми зобов’язані життям і свободою, – сказала застиупник міського голови Черкас Марина Гаркава.  

Завершили урочисте зібрання покладанням квітів до оновленої Стелли та пам’ятнику Героям АТО.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *