Виставку спаленої техніки армії російських агресорів відкрили у Черкасах (фоторепортаж)

«Парк трофейної техніки» відкрили у Черкасах у парку Перемоги. Урочисте відкриття виставки знищеної техніки окупаційної армії росії, яка торік вторглась в Україну , відбулось вчора цю неділю 1 жовтня. Тобто на день Святої Покрови, на який припало одразу кілька свят: День українського козацтва, День створення УПА, День захисників і захисниць України і День територіальної оборони України, а також День учителя.

Під час відкриття виставки відбулось нагородження бійців тербригади, волонтерів та керівників комунальних підприємств Черкас, які долучилися до створенні «Парку трофейної техніки».

У дійстві також взяв участь журналіст «City News».

Виставка демонструє незламність духу українських воїнів, їх потужну, професійну силу, яка й перетворила грізну бойову техніку ворога на купу спаленого залізяччя

Експозицію створили за ініціативою Черкаської обласної військової адміністрації в партнерстві з Черкаською міською радою за підтримки Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Серед експонатів, знищені у боях одиниці техніки російської загарбницької армії: бойова машина піхоти – БМП-2, самохідна артилерійська гармата «Хоста», важка багатоцільова бронемашина «Тайфун», бойова машина десантна – БМД-2, броньований транспортер БТР-82А, багатоцільовий транспортер, зенітний ракетний комплекс «Тор-М2», танк Т-80 БВ.

На огляд відвідувачів парку представили також російські протипіхотні та протитанкові міни, підбиті українськии воїнами ворожі безпілотники, предмети амуніції та озброєння російської армії тощо.

Участь у відкритті виставки взяли начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, керівниця Черкаської районної адміністрації Валерія Бандурко, заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна, командир 118-ї бригади ТрО Анатолій Стуженко.

Під час заходу нагородили військових та волонтерів.

Окремою локацією на виставці представлені розписані протитанкові оборонні конструкції (так звані “протитанкові їжаки”) «Мистецтво переможе». До їх створення долучилися Черкаський державний технологічний університет, художня школа, школи мистецтв, творче об’єднання «Палацу молоді».

Виставка пошкодженої ворожої техніки діятиме у парку на постійній основі. Поступово її планують наповнювати новими експонатами.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *