Черкаські МАНівці повернулися із нагородами шоу інновацій INOVA 2023

Міжнародне інноваційне шоу INOVA відбулося 26–29 вересня у м. Загреб (Хорватія). Учні МАН привезли зі змагання комплект нагород. Поміж них – призери з Черкащини.

Так, золотомедаліст із Черкаської гімназії № 31 Денис Громовий, який винайшов офлайн-сервіс для самостійних екскурсій у панорамних місцях на основі локального позиціонування і збереження даних. отримав «золото» у категорії «Information and communications technology»;

Володимир Борисенко із Черкаської спеціалізованої школи № 28 ім. Т.Г. Шевченка вивчав модель Ланчестера з пуассонівським вибиттям та її історичне значення у військовій сфері. Завдяки дослідженням хлопця можна ухвалювати більш обдумані та стратегічні рішення на полі бою, гарантуючи національну й міжнародну безпеку. За свої напрацювання Володимир отримав «срібло» у категорії «Safety & Security».

Цього року делегація від України брала участь уже втретє і додому повернулася з достойним результатом: 15 золотих медалей, 10 срібних та 2 бронзові. Крім медалей отримали 7 спеціальних відзнак та 2 командні нагороди. Загалом учні Малої академії наук показали міжнародному журі, як досліджують шумопоглинання дерев, моделюють дистанційний бойовий модуль, створюють онлайн-конструктор курсів і навчальну платформу.

Нагадаємо, Міжнародне інноваційне шоу було засновано 1971 року, це одна з найстаріших виставок винаходів у світі. У жовтні 2021 року учні — члени Малої академії наук вперше представляли Україну на INOVA.

За інформацією пресслужбти Черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *