Переселенці на Черкащині отримали гуманітарну допомогу від благодійників з Угорщини

250 наборів – від продуктів до засобів гігієни, дитячого харчування та памперсів – отримали вимушені переселенці, що знайшли порятунок від війни на Черкащині. Цю допомогу їм надав Логістичний гуманітарний центр  екстреного реагування – у рамках грантового проєкту Угорської екуменічної служби допомоги. Проект реалізує громадська організація «Ліга соціально відповідальних жінок» спільно з ГО «Академія стратегічних досліджень».

Про це журналісту «City News» повідомив координатор Логістичного Гуманітарного Центру Сергій Пасічник

– Гуманітарні набори отримали переселенці, що мешкають у  Черкасах та Черкаському районі, а також – у Іваньківській громаді. Від початку війни ми намагаємося допомагати переселенцям не лише гуманітарною допомогою, але й психологічною. У нас працюють групи психологічної підтримки, де потерпілі від війни люди можуть отримати безкоштовні консультації та проходять заняття із арт-терапії. І дітям,  і дорослим допомагають подолати шок, стрес і адаптуватись у їх новому житті, – поінформував Сергій Пасічник.

– Це величезна підтримка, бо коштів, що нам виділяють, вистачає лише на житло та найнеобхідніше. Усі ми чекаємо, поки наші ЗСУ звільнять наші міста і села – а поки намагаємося якось налаштувати життя і раді найменшій допомозі, – поділилася під час отримання гуманітарної допомоги одна із вимушених переселенок Ольга.

Діяльність Логістичного гуманітарного центру екстреного реагування впроваджується завдяки фінансової підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги (Будапешт) та міжнародного союзу «ACT- alliance»(Женева).

Проект реалізують ГО «Ліга соціально відповідальних жінок» та ГО «Академія стратегічних досліджень». Угорська екуменічна служба допомоги, має великий світовий досвід роботи з постраждалими внаслідок катастроф природного та техногенного походження. Волонтери Угорської Служби в 36 країнах світу надавали і надають допомогу потерпілим від епідемій, повеней, військових дій. Основний принцип дій – допомога людям – мирним мешканцям, незалежно від їх національності, політичних переконань та віри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *