15 років тюрми присудили бойовику з Луганщини, який стріляв по Україні з «Градів»

За матеріалами СБУ 15 років ув’язнення присуджено бойовику окупаційного підрозділу, який воював проти Сил оборони на східному фронті. Реальний термін ув’язнення отримав  41-річний уродженець Луганщини.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Як встановило слідство, з 2014 року він приєднався до штурмового артилерійського підрозділу «Тайфун». Після реорганізації так званої «армии Юга-Востока» бойовик вступив на військову службу у новостворену «10 окрему артилерійську бригаду». У складі штурмового підрозділу він брав участь у боях за міжнародний аеропорт «Луганськ» та під час окупації Довжанська (раніше Свердловськ). Бойовик безпосередньо обстрілював українські позиції з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», – розповіли пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Його засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією всього належного йому майна. Бойовик переховуються на тимчасово окупованих територіях України від правосуддя. Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти України. Розслідування проводили слідчі СБУ в Черкаської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *