По 300 тисяч гривень допомоги у Черкасах отримають родини загиблих солдат у АТО-ООС

Відтепер Черкаси самостійно зможуть закуповувати необхідне для ЗСУ, а не передавати у вигляді субвенції кошти на це іншим уповноваженим органам. Сім’ї черкащан, які загинули боронячи Україну у ході Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил (АТО-ООС), отримають з міського бюджету по 300 тисяч гривень.

Результати роботи крайнього пленарного засідання сесії Черкаської міської ради підсумувала депутат міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Міська рада ухвалила ряд важливих рішень. Серед них зміни до Міської цільової програми заходів та робіт з територіальної оборони м. Черкаси. Це дозволить Черкаській міській раді, як і іншим громадам, самостійно проводити закупівлі для наших захисників замість того, щоб передавати кошти у формі сувбенції іншим уповноваженим органам для проведення таких закупівель. Завдяки рішенню про внесення змін до Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей 2022-2024 роки, 35 родин учасників АТО, які загинули до 24.02.2022 року, отримають одноразову грошову допомогу у розмірі 300 тисяч гривень з виплатою, розділеною рівними частинами на 2 роки, – підбила підсумки засідання ради Інна Бандура.

Також вона відзвітувала перед громадою міста щодо депутатського реагування за звернення громадян та порушені ними проблеми.

– Як депутатка ЧМР від політичної партії «Європейська Солідарність» останнім часом отримувала багато скарг від мешканців міста щодо забрудненого повітря в місті. Тому у зверненні попросила надати відомості щодо підприємств, діяльність яких спричиняє забруднення повітря з зазначенням мір, які вчиняються, щоб запобігти понаднормовому викиду шкідливих речовин. Також висловлюю щиру вдячність колегам по депутатському корпусу за підтримку звернення до Верховної Ради України, щодо необхідності фінансування на державному рівні репатріації тіл загиблих українців, – сказала депутат.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *