Жовтень на Черкащині фінішує рекордним теплом

На Черкащині, незважаючи на глибоку осінь, погода продовжує дарувати аномальне тепло. Із 20 жовтня у нашому регіоні середньодобова температура перевищує кліматичну норму у 2-3. За високих температурних показників жовтень 2023 уже забезпечив собі друге (після 2020 року) місце у рейтингу найтепліших. Сьогодні на 11 годину стовпчики термометрів вже фіксують 18º, не виключено, що буде перебито рекорд дня 2013 року з температурою 20,6º.

За прогнозами, оприлюдненими начальником обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, завтра хвиля тепла досягне свого апогею, вдень прогнозуємо до 21-23º. При цьому, опір південного антициклону забезпечує малохмарну та вітряну погоду.

1 листопада, у безтурботний перебіг атмосферних процесів втрутиться атмосферний фронт. Пройдуть невеликі дощі. Температура дещо знизиться: вночі 8-13º, вдень 12-17º.

2-3 листопада виступ антициклону розжене хмари, що при північно-західних вітрах зумовить зниження нічної температури до 2-7º тепла, а денної до 9-14º.

За чисельними прогностичничними моделями, у найближчі вихідні погода знову зміниться на більш теплу та дощову.

Природа досить делікатно переводить Черкащину зі світу яскравої, сонячної та теплої золотої осені в сумну пору листопада. Ніяких різких погодних змін, лише більш похмуро, волого та повільно знижується температурний фон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *