У сквері «Юність», що у центрі Черкас, всім охочим міряли артеріальний тиск

Медико-роз’яснювальна акція у вихідні пройшла у центральному сквері Черкас «Юність». Імпровізовану клініку влаштували у наметі, де медики міряли всім охочим тиск. Принагідно вони роздавали інформаційні бюлетені з чіткою, покроковою інструкцією як за своїм здоров’ям.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба КП «Дирекція Парків».

Людям, у яких виявили проблеми з тиском пропонували негайно звернутись по консультацію кардіолога, оскільки ігнорувати таку пробему – це пряма дорога до інсульту.

Як пояснии у пресслужбі КП «Дирекція Парків»,просвітницьку акцію провів з нагоди Всесвітнього дня боротьби з інсультом Черкаський обласний Центр контролю та профілактики хвороб.

Відповідно до статистики, серцево-судинні захворювання – головна причина всіх смертей в Україні, а це аж 67%.

За цим показником наша країна лишається одним із європейських лідерів. Інсульт — це гостре порушення мозкового кровообігу, внаслідок якого виникає пошкодження частини головного мозку. Інсульт найчастіше є ускладненням гіпертонічної хвороби і розвивається на фоні різкого підвищення артеріального тиску.

Всесвітній день боротьби з інсультом — це щорічний захід, що відзначається 29 жовтня. Його було засновано в 2006 році Всесвітньою організацією інсульту (WSO).

Акція пройшла за підтримки КП «Дирекція парків».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *