Черкащан закликають вакцинуватись від  COVID-19

У зв’язку з тим, що в  Україні зареєстрували перший випадок захворювання на новий субваріант короно вірусу, медики закликають жителів області пройти вакцинацію. Вакцинація безкоштовна.

Про це на брифінгу повідомив генеральний директор ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Папач.

– На Вінничині зареєстровано і лабораторно підтверджено перший випадок нового субваріанту корона вірусу омікрон, за назвою пірола. Перебіг захворювання звичаний як і у інших субваріантів штаму омікрон, але він більше вражає людей із зниженим імунітетом. У зв’язку із цим закликаємо громадян вакцинуватись, адже це на сьогодні є найбільш ефективними методом профілактики захворювання на коронавірус, – акцентував увагу Володимир Папач.

За словами Володимира Папача в області діє 88 пунктів щеплення, 14 центрів вакцинації, мобільні бригадиі і функціонує два вакцилобуси. Вакцина на COVID-19 безкоштовна.

На потреби вакцинації на жовтень в медичні заклади області завезли 1300 доз вакцини для дорослих і сто доз для дітей. На даний час потребу у вакцині оновлюють, і незабаром необхідну її кількість доправлять на Черкащину.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *