Черкаська антикорупційна група «Прозорість і підзвітність» прозвітувала про перші результати роботи

Робоча група по контролю за використанням бюджетних коштів при Черкаській обласній військовій адміністрації, створення якої не так давно анонсував начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, вже працює.

Про перші результати журналістів поінформував голова робочої групи «Прозорість і підзвітність», заступник начальника Черкаської ОВА Антон Царюк.

Головне завдання робочої групи «Прозорість і підзвітність», як сказав її голова – це забезпечення прозорості та підзвітності витрачання бюджетних коштів на всіх рівнях.

– Першочергова пріоритезація витрат в умовах війни – це фінансування видатків, що пов’язані із забезпеченням надання відсічі агресії рф, захист цивільного населення, будівництво захисних споруд, фінансування критичної інфраструктури, соціальна підтримка військовослужбовців,  ветеранів, а також внутрішньо переселених осіб, – окреслив основні напрямки роботи групи Антон Царюк.

За його словами, у межах робочої групи її члени моніторять закупівель, що проводяться за бюджетні кошти, що дозволяє отримати зворотній зв’язок від розпорядника бюджетних коштів, а також виявити всі можливі ризики або порушення законодавства.

– Маємо перші напрацювання, – запевнив голова групи і наголосив, що всі витрати бюджетних коштів особисто повинні моніторити керівники районів і громад.

Так «Прозорість і підзвітність» зафіксовала скасування тендерів на понад 26 млн грн. Мова йде про комунальні заклади, які відмовилися від придбання автомобілів і проведення ремонтів. 

– Ще одним прикладом є відмова від закупівлі на 22 мільйони гривень одним із загальноосвітніх закладів області. Тут виявлено помилку в тендерній документації –  невідповідність тендерної суми річному плану закупівель, – додав Антон Царюк.

Також голова «Прозорості і підзвітності» розповів про перебіг реалізації проектів із відновлення пошкодженої інфраструктури, що фінансуються з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Один із таких проектів є проєкт відновлення ліцею в Паланській тергромаді. Нещодавно

відбувся аукціон і зараз проводиться аналіз наданих пропозицій.

– Вимоги та критерії до переможця будуть високі. Ще один проект відновлення – зруйнований російською ракетою багатоквартирний будинок в Умані.  Тут тендерна процедура вже пройшла. Підписано угоду з підрядником. Зараз там тривають підготовчі роботи, – поінформував Антон Царюк.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *