Держава має продовжити виплати вразливим категоріям ВПО

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада за участі представників Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінфіну, Офісу Омбудсмана та коаліції громадських організацій.

Захід мав на меті узгодити подальшу політику держави щодо підтримки малозахищених осіб з-поміж внутрішніх переселенців.

Ця необхідність зумовлена тим, що з наступного року постановою від 11 липня 2023 року № 709 передбачено припинення виплат на проживання великій кількості ВПО. З огляду на це Віцепрем’єрка порушує питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій ВПО.

Учасники наради опрацьовували зауваження та пропозиції до відповідного проєкту постанови Кабміну.

«Ми маємо охопити цілеспрямованою державною підтримкою найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб», – зазначила Ірина Верещук.

За результатами наради Віцепрем’єрка доручила відповідальним відомствам взяти на контроль кінцевий варіант документа. Щоб усі пропозиції, озвучені посадовцями та представниками громадських організацій, були опрацьовані.

Вже наступного тижня всі зацікавлені сторони знову зберуться, щоб спільно обговорити подальші кроки для можливості продовження виплат з метою підтримки малозахищених внутрішніх переселенців.

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції ТОТ України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *