Після морозів – потепління: якою буде погода на Черкащині

Південний атмосферний вихор створив в області надзвичайно складні погодні умови. Епіцентром негоди стали м. Черкаси та Золотоніщина, де практично за добу випало 37 мм снігу, що становить місячну норму, до того ж, висота снігу найвища на Черкащині 22 см. Втім надалі погода зміниться, інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Сьогодні вранці південний циклон вже покинув територію України, тому опади поступово припиняються і у другій половині дня чекаємо покращення погодних умов. Атмосферний тиск стрімко зростає, а найближчої ночі прогнозуємо зниження температури повітря до 7-9° морозу. Отже снігова каша підмерзатиме, на дорогах і тротуарах буде дуже слизько.

За прогностичними розрахунками, вже завтра над Румунією утвориться новий циклон, який у середу, 29 листопада, принесе у наш регіон мокрий сніг, дощ та підвищення температури до 2-4° тепла.

За аналізом багаторічних даних метеорологічних спостережень, за останні 20 років у кінці листопада такий сніжний колапс на Черкащині відмічається вперше. Однак, зимовий сезон – найскладніший у погодному відношенні період року, тому потрібно бути готовим до випробувань негодою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *