Російському генералу, за чиїм наказом обстріляли Умань, оголосили підозру

За матеріалами СБУ підозру отримав російський генерал, який командував ракетним ударом по багатоповерхівці в Умані, внаслідок чого загинуло 23 людей, шестеро з яких – діти, і одна людина пропала безвісти.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Служба безпеки зібрала доказову базу на російського генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша – командувача дальньої авіації військово-повітряних сил рф, який причетний до воєнних злочинів в Україні. Посадовець віддав наказ на проведення ракетних ударів по житловому багатоповерховому будинку та автостоянці в Умані на Черкащині 28 квітня цього року. У результаті ворожого обстрілу загинуло 23 місцевих жителя, серед них шестеро дітей. Також травмовано 9 людей, а одна особа і досі вважається зниклою безвісти. Крім постраждалої багатоповерхівки, значних ушкоджень зазнали 7 прилеглих житлових будинків, 6 підприємств та 70 цивільних автомобілів, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, окупанти здійснили повітряні удари по місту двома ракетами Х-101, які були випущені з російського важкого бомбардувальника ТУ-95МС.

Встановлено, що Кобилаш бере безпосередню участь у війні проти України з перших днів повномасштабного вторгнення рф. До цього воєнний злочинець «відзначився», коли командував бомбардуванням цивільної інфраструктури в Сирії та Грузії. За це отримав генеральське звання та зірку «героя росії».

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили Кобилашу про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Оскільки він переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави. Розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *