У Черкасах привертають увагу людей до проблеми насильства в Україні

Черкаси приєдналися до активності «Acting for survivors», яку проводять в рамках Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» / активність «кроки до допомоги». Її проводять в межах проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine. Про це повідомили на сторінці департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.

Мета активності – привернути увагу людей до проблеми насильства в Україні та його збільшення під час війни, підвищити обізнаність про види насильства в тому числі пов’язані з військовим конфліктом, шляхи допомоги постраждалим та наявні сервіси, які надають таку підтримку.

Для цього вздовж скверу «Юність» облаштували для черкасців і гостей міста маршрут «Кроки до допомоги». Це тематичні таблички з номерами та QR-кодами, що ведуть на інтернет-сторінку, де учасники заходу можуть дізнатися реальну історію постраждалої від домашнього насильства особи і отримати алгоритм як цьому запобігти.

Фахівці департаменту соціальної політики та інші установи й організації, що працюють у сфері запобігання та протидії насильству, інформували перехожих про свою роботу, місцезнаходження та контакти. Розповсюджували інформаційні матеріали, заохочували людей помаранчевими кульками, що символізують вільне майбутнє та боротьбу проти гендерно зумовленого насильства.

«Міська влада Черкас забезпечує реалізацію державної політики у сфері запобігання та протидії насильству на території нашої громади, сприяє підсиленню роботи спеціалізованих служб і розвитку мережі закладів, які протидіють насильству, взаємодіє з відповідними всеукраїнськими та міжнародними інституціями. У Черкасах створена координаційна рада з протидії насильству, працює мобільна бригада, яка виїздить на виклики громадян про факти насильства. Плануємо у співпраці з фондом народонаселення ООН відкрити кризовий центр для жінок, які постраждали від насильства. Крім того, в місті постійно діють гарячі лінії Центру соціальних служб, куди можуть звернутися постраждалі. Головне правило для кожної людини, яка страждає від насильства: не мовчи, не бійся, говори! Тільки так ми зможемо подолати цю проблему», – зазначила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *