Новорічну поштову резиденцію офіційно відкрито: коли та на що чекати у грудні від головної пошти країни

1 грудня у стінах головної пошти країни офіційно відкрилася Новорічна поштова резиденція. Щороку Укрпошта перетворюється на осередок різдвяного дива та отримує тисячі листів від дітлахів, адресованих Святому Миколаю та іншим Новорічним чарівникам. Цьогоріч — теж. Водночас на малечу чекає дещо й нове. 

Укрпошта спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) запускає єднальну ініціативу «Диводій», щоб кожна дитина повірила, що здатна створити диво, а відтак стати Диводієм для іншої дитини — не лише друга, а й маленького незнайомця.

Стати Диводієм просто:

  1. Взяти чистий аркуш та написати й намалювати щось тепле і світле для іншої дитини.
  2. Зазначити на конверті «від Диводія» та написати адресу: вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001, Україна. Поштову марку клеїти не обов’язково. Прохання надсилати лише листи та малюнки.
  3. У відділенні Укрпошти вкласти лист у поштову скриньку.

Передбачено 45 святкових дитячих куточків по всій країні. У деяких із них буде організовано майстер-класи для малечі, зокрема з написання листів, оформлення листівок тощо. Гості, які будуть на відкритті Новорічної поштової резиденції у Києві, відразу ж матимуть змогу їх побачити. До 6 грудня такі куточки буде встановлено у центральних відділеннях всіх обласних центрів України та у невеликих містах Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської й Дніпропетровської областей. Інформацію щодо дати та часу проведення майстер-класів чекайте у відділеннях.

«Діти в Україні долають чимало труднощів, тож давайте допоможемо їм мріяти якомога більше. Ініціатива “Диводій”, яку запустили ЮНІСЕФ та Укрпошта, дає кожній дитині надію на краще майбутнє та дарує святкове тепло», — зазначив Голова Представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде.

Дитячі листи збиратимуться з 1 до 15 грудня. А вже з 21 грудня їх буде завантажено в автівки Укрпошти, і ті вирушать по всій Україні. Відтак кожен лист знайде свого маленького отримувача.

«Щороку Укрпошта незримо об’єднує тисячі людей по всьому світу, доставляючи листівки, листи та подарунки. Ми не знаємо, чого очікувати у грудні, але знаємо, що можемо привнести самі — трішки дива для кожного. Стати Диводіями. Для себе, знайомих і маленьких незнайомців. Які ще несподіванки будуть від Укрпошти? 6 грудня, до Дня Святого Миколая, ми готуємо презентацію нової поштової марки. Натякнули, тож дочекайтеся. Ще одну поштову марку випустимо 22 грудня, до Різдва Христового», — прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Укрпошта радо запрошує гостей до Новорічних поштових резиденцій, що зосереджені по всій країні, — спілкуватися зі Святим Миколаєм та його помічниками, писати листи й ділитися найомріянішим та найпотаємнішим з іншими дітлахами у куточках «Диводій», загадувати бажання та вірити безмежно у їх здійснення.

Афіша грудневих диводійств від головної пошти країни

  • 1 грудня: відкриття Новорічних поштових резиденцій
  • 2, 3 грудня: аніматори у Новорічних поштових резиденціях
  • 6 грудня: вихід нової марки до Дня Святого Миколая
  • 6–15 грудня: майстер-класи від ЮНІСЕФ у дитячих куточках «Диводій» (із переліком можна ознайомитися за посиланням)
  • 21 грудня: старт розвезення дитячих листів по всій країні
  • 22 грудня: вихід нової марки до Різдва Христового

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *