Рідні загиблих військових прикрашають алею туй у Черкасах іменними новорічними іграшками

Родини військових, під час Різдва та Нового року, вирішили вшанувати пам’ять своїх найдорожчих Героїв, які віддали своє життя за Україну. Алею туй, що знаходиться на бульварі Шевченка поряд з департаментом соціальної політики соціальної політики, вирішили прикрасити кольоровими новорічними кульками з прізвищами загиблих синів, чоловіків, батьків.

Першими це зробили рідні Руслана Гордія та Михайла Чабаненка. Їхню ініціативу вже схвалили більше сотні рідних Героїв.

«Мені дуже припала до душі така ідея, – розповідає пані Ірина, мати загиблого Олександра Коляди, волонтерка. – Хоча зараз дуже важко психологічно писати навіть прізвище сина, але хочеться, щоби пам’ять про нього і побратимів жила».

«Мені теж хочеться, аби ці дерева були іменними, адже це не просто пам’ять, а символ нового життя, його продовження. Це віра в майбутнє України, про яке мріяли наші Герої», – вважає пані Світлана, мама загиблого Віктора Сердюка.Ініціатори говорять, що за бажанням прикрасу можна виготовити власноруч або придбати готову, підписати і розмістити на дереві.

Зазначимо, що рідні загиблих також можуть прийти в департамент соціальної політики. Тут фахівці, за потреби, нададуть їм ялинкові прикраси та канцтовари і допоможуть зробити написи.

Надалі таке новорічне прикрашання пропонують зробити традицією.«Різдво і Новий рік – це свято тепла, родини, надії на світле майбутнє. Тому особливо маємо дякувати нашим захисникам, завдяки звитязі й подвигу яких ми можемо зустрічати свята, жити на мирній території. Міська влада, зі свого боку, намагається максимально підтримувати родини полеглих Героїв через міські соціальні програми. А в ці дні також з допомогою спонсорів  проводимо для них низку заходів», – зазначила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.Нагадаємо, алею висадили родичі загиблих військових разом з міською владою в день відкриття Стели Пам’яті з іменами Героїв. За задумом рідних, із часом тут має бути парк пам’яті.

Про це повідомили у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *