Свято Миколая завітало і в Смілянський дитячий будинок-інтернат (фото)

Солодкі подарунки італійського та вітчизняного виробництва до Дня Святого Миколая отримали вихованці обласного закладу Смілянського дитячого будинку-інтернат. Порадували пацієнтів та поспілкувались із персоналом закладу перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко та лідер благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик-Сіті»Інна Бандура.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Щиро вдячні нашим партнерам з БО «БФ Мальви» та Шполянського заводу продтоварів ТМ Жайвір за солодощі, які ми з Романом Сущенком передали вихованцям закладу. Під час візиту поспілкувалися з керівництвом та персоналом закладу, обговорили його нагальні потреби, – розповіла Інна Бандура.

Звіт про відвідини закладу виклав на своїй сторінці у «Фейсбук» і Роман Сущенко.

– Днями Святий Миколай завітав і у наш обласний заклад Смілянський дитячий будинок-інтернат. Він привітав дітей та вихованців зі святом і передав їм чудові італійські та українські смаколики, – йдеться у тексті.

Як пояснив Роман Сущенко, Смілянський дитячий будинок-інтернат – соціально-медична установа. Серед вихованців закладу є й «сонячні діти», які потребують великої уваги. Загалом Смілянський дитячий будинок-інтернат призначений для постійного перебування або проживання дітей з інвалідністю віком від 4 до 18 років та мешканців з інвалідністю віком до 35 років з порушеннями фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами.

Нині там проживають понад 180 мешканців (II, III та ІУ профілів),

інвалідів з дитинства (із них: 45 дітей – ДЦП (лежачі), 7 – сиріт і 29 дітей без батьківського піклування). Всі підопічні за станом здоров’я потребують стороннього догляду, особливих умов проживання, побутового і медичного обслуговування. Проєктна потужність закладу становить 200 ліжко-місць. На його території функціонують: твердопаливна котельні, пральня, дезкамера, підсобне господарство, хлібопекарня, слюсарна майстерня, автогаражі, теплиця, підсобні приміщення, актовий зал, капітально відремонтований спортивний зал, спортивний майданчик тощо. Є яблуневий сад (0,9 га), клумби з квітами та ягідними кущами. Працює навчальна швейна майстерня для застосування трудових процесів з метою соціальної реабілітації та компенсації фізичного розвитку дітей з інвалідністю. Функціонує фізіотерапевтичний кабінет, кабінет лікувальної фізкультури, кімната реабілітації з лікувально-реабілітаційним обладнанням.

– До початку повномасштабного вторгнення шефство над закладом підтримували українці Латвії на чолі з Tatjana Lazda Jelgava, яка спільно з латвійськими волонтерами підтримували цей будинок та його вихованців. Навіть після пандемії вони надавали підтримку та допомогли облаштувати на території будинку-інтернату дитячий майданчик. Нині наші друзі допомагають фронту та Збройним Силам України. Ініціативу перехопили українці, що проживають у США та нові італійські партнери, контакти з якими підтримує голова БФ «Хрещатик-Сіті» депутатка Черкаська міська рада Інна Бандура та її однодумці-волонтери. Певен, що це лише перший їх візит до закладу. Соціальне партнерство в дії», – написав перший заступник голови Черкаської обласної ради.

Теплий відгук про візит з’явивися і на сторінці закладу у «Фейсбук»:

«В Смілянський дитячий будинок-інтернат привітати з днем Святого Миколая наших підопічних та вихованців, завітали перший заступнк голови Черкаської облради Роман Сущенко та депутат Черкаської міської ради Інна Бандура. Діти отримали чудові італійські та українські смаколики. Наші гості радо поспілкувалися з мешканцями інтернату та особисто вручили їм солодощі. Як чудово, що на світі є добрі люди, які з радістю і великим бажанням роблять щось хороше, потрібне, світле! Щиро вдячні та сподіваємось на нові зустрічі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *