СБУ ліквідувала на Черкащині нову схему для «ухилянтів», яку розробив адвокат

Недовго діяла нова схема для «ухилянтів» на Черкащині, яку розробив адвокат. За хабар у сумі від 5 тисяч доларів він разом зі спільником пропонували військовим підробні висновки ВЛК про непридатність до служби.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Служба безпеки заблокувала схему незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. За гроші фігуранти гарантували «демобілізацію» військовослужбовцям на підставі підроблених документів. Вартість таких «послуг» оцінювали від 5 тисяч американських доларів. Організаторами «схеми» виявились місцевий адвокат та його спільник. Вони пропонували діючим військовим отримати підробні висновки військово-лікарської комісії про непридатність до служби за станом здоров’я. На підставі цих фейкових документів в подальшому їх «списали» б з військового обліку. Таким чином демобілізовані могли безперешкодно виїхати за кордон, – йдеться у повідомленні.

Виготовленням фальшивих довідок нібито займалися співробітники одного із районних ВЛК. Правоохоронці задокументували злочинні дії ділків, і затримали організатора оборудки та спільника «на гарячому» під час одержання хабаря. Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Затриманим обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та інших учасників оборудки. Заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *