140 невирішених питань. У Каневі майже два роки кілька депутатів блокують життя міста

У Каневі продовжується сесійна епопея, у ході якої кілька депутатів вже майже рік вперто не з’являються на пленарні засідання і блокують життя всього міста. Проти дикунства жменьки обранців, які тримають за горло всю громаду на вулицю виходять громадські  активісти.

Як з’ясував журналісту «City News», заплановане 14 грудня  засідання сесій Канівради знову з тріском провалені. Частина депутатів не з’явилась виконувати свій громадяський обов’язок.

Натомість під будівлею міського будинку культури зібралися активні канівці, які вимагалиь розблокувати роботу міської ради та врешті спрямувати кошти на підтримку ЗСУ.

Міський голова Ігор Ренькас поінформував присутніх у залі міського будинку культури, що жодна з постійних депутатських комісій, окрім земельної, не відбулася. Також він повідомив, що минулого тижня депутати мали зібратися задля налагодження діалогу.

– Минулої п’ятниці ми мали зібратися на зустріч, про яку попередньо всіх повідомили. Прибула частина голів фракцій, які традиційно відвідують сесію. Чому не з’явилися інші – мені не відомо, – сказав Ігор Ренькас.

Далі секретар міської ради Оксана П’яткова оголосила присутнім список відсутніх депутатів, частина з яких не прийшла на сексію без поважних причин.

На сьогодні досі не вирішеними залишаються понад 140 питань порядку денного. Серед них найактуальніших нині – затвердження міської цільової Програми «Підтримки збройних сил України на 2024-2025 роки» та «Про бюджет Канівської міської територіальної громади на 2024 рік».

За пропозицією секретаря міської ради Оксани П’яткової перенесені сесійні засідання заплановано провести у вівторок, 19 грудня. Втім, сподіватись на те, що в деяких депутатських головах настане просвітління і вони прийдуть виконувати свій громадський обов’язок, очевидно не варто. Канівська громада міцно сіла на мілину.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото з офіційної сторінки Канівради у «Фейсбук»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *