Отримати новий фах після демобілізації мають можливість ветерани на Черкащині

Програма програма  медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) військовослужбовців і їхніх ріднихт вже діє на Черкащині.

Про неї журналістам розповів директор обласного департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало

З його слів в області триває впровадження проєктів для психологічної, моральної та соціальної підтримки військовослужбовців і та членів їх сімей. Вже діє комплексна програма  медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) військовослужбовців і їх рідних.

– Ветерани та їх родини можуть отримувати послуги у ветеранських хабах. На сьогодні в області таких хабів уже працює вісім. Цьогоріч плануємо збільшити їхню кількість. Для цього активно налагоджуємо співпрацю з громадськими та благодійними організаціями, – зазначив Руслан Чикало.

Також на Черкащині стартувала нова програма соціальної підтримки та психологічної допомоги військовослужбовців, членів їхніх сімей, родин загиблих і зниклих безвісти воїнів ЗСУ.

Її проводять на базі громадської організації «Табір Максимум» спільно з обласною владою.

– Втілення програми відбувається на принципах державно-приватного партнерства. З метою соціального відновлення, нашим захисникам, їх сім’ям, а також родинам загиблих і безвісти зниклих солдат Збройних Сил України, їм надають соціальну, психологічну підтримку та оздоровчі послуги, – наголосив на важливості проєкту Руслан Чикало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *