СБУ повідомила про підозру проросійській зрадниці з Луганщини

Співробітники Служби безпеки України зібрали докази добровільної співпраці з ворогом чергової псевдочиновниці на тимчасово окупованій території Луганщини.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Встановлено, що з квітня 2022 року мешканка селища Троїцьке перейшла на бік ворога та виконує організаційно-розпорядчі функції органів окупаційної влади. Після окупації загарбники запропонували їй посаду начальника «загального відділу адміністрації Троїцького району лнр». Пішовши на угоду з ворогом, колаборантка забезпечує документообіг, керує роботою секретаріату, веде контроль за виконанням та збереженням псевдодокументів т.зв. «лнр», – йдеться у повідомленні.

Нині зловмисниця переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території. Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за двома статями Кримінального кодексу України: • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); • ч.5 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора у складі організованої групи). Викриття та документування незаконних дій проводилося співробітниками СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *