На Черкащині проживає 140 тисяч переселенців, 40 тисяч із яких діти. Підписано Меморандум про захист ВПО

Із підписання Меморандуму про співробітництво у сфері підтримки та соціалізації у регіоні внутрішньо переселених осіб і інтеграції в економіку краю релокованих підприємств сьогодні розпочався ранок робочого дня у Черкаській ОВА. На Черкашині проживає 140 тисяч ВПО, 40 тисяч із яких діти.

Про це з місця події повідомив журналіст «City News».

– Мова йде про спільну справу, а саме відповідальність за країну і наших співгромадян. В основі сьогодні, як бачимо після візиту Президента, обороноздатність і безпека держави, безпека громадян, забезпечення  потреб армії, що передбачає економічну стійкість регіону. Відтак йдеться про максимальну зайнятість громадян. Адже наше гасло просте: «Служи, або працюй, для тих, хто служить», – пояснив мету заходу начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Він же акцентував увагу на тому, що задля виконання вказаних завдань  в області необхідно поглибити співпрацю усіх відповідальних структур щодо забезпечення, працевлаштування, соціалізацію внутрішньопереселених осіб та інтеграції в економіку краю релокованих підприємств.

Загалом з початку війни, а потім  і від моменту відкритого вторгнення російських загарбників Черкащина отримала кілька хвиль переселенців із охоплених війною, чи окупованих територій.

Нині у серредовище жителів області влилась ціла армія ВПО.

– На сьогодні на Черкащині проживає понад 140 тисяч внутрішньопереселених осіб, 40 тисяч із яких діти до 18 років. І цим людям просто необхідно соціалізовуватись, працевлаштовуватись тощо, – підкреслив Ігор Табурець і запросив учасників до підписання Меморандуму.

Підписання меморандуму про співробітництво підписано між Черкаською обласною військовою адміністрацією, Черкаською агенцією регіонального розвитку, Радою з питань внутрішньо переміщених осіб при Черкаській обласній державній адміністрації, Черкаським обласним центром зайнятості, коаліцією громадських організацій «Асоціація «Відродження та розвиток» і «Сталий розвиток держави» та благодійною організацією «Благодійний Фонд «Право на Захист».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *