Піцою проти війни. Шотландці у Черкасах печуть і безплатно роздають піцу

Волонтери з Шотландії на вулицях Черкас роздаватимуть щойно спечену у пересувній пекарні піцу. Благодійну акцію під слоганом: «Робіть піцу, а не війну», протягом чотирьох днів «робіть піцу, а не війну» проводить шотландська благодійна організація “Siobhans Trust”.

Як повідомили черкаські партнери шотландських волонтерів, акція, яка розпояалась у цю неділю 3 березня, триватиме у Черкасах чотири дні по 6 березня.

«Слоган проєкту – #makepizzanotwar – означає «робіть піцу, а не війну». Його мета – підтримати українців у складний час, додати настрою і душевної теплоти. Загалом проєкт діє в Україні майже 2 роки, у Черкаси ми їдемо вперше», – розповіла директорка фонду «Мрія», організаторка проєкту Ніна Євтушенко.

За її словами, всі волонтери – іноземці, учасники шотландської благодійної організації “Siobhans Trust”. Вони спеціально приїздять в Україну, і в своїх пересувних печах у присутності людей випікають піцу та гарячою роздають всім охочим.

За цей час в межах акції працювали більше 500 волонтерів з різних країн світу. Загалом різними регіонами України подорожує п’ять таких фургонів-піцерій.

У Черкасах проведення акції підтримала міська влада в особі Департаменту соціальної політики.

Вчора гарячу піцу шотландці роздавали у Черкасах біля гуртожитків по вул. Ханенка, 2 і Ханенка, 4, що у районі  залізничого вокзалу.

Сьогодні це дійство відбуватиметься з 11.00 на вул. Самійла Кішки, 210 біля Третьої міської лікарні.

05.03.2024 об 11.00 год. – вул.Олексія Панченка, 3 (мікрорайон Лісовий);

06.03.2024 об 11.00 год. – біля Центру дитячої та юнацької творчості (вул.Смілянська, 33).

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *