«Весняне поле» із тюльпанів з цукерками й кавою для військових приготували школярі та волонтери з Черкас (фоторепортаж)

«Весняне поле» із понад 200 паперових тюльпанів з цукерками і кавою, розквітло для українських солдат на імпровізованій галявині завдовжки близько 10 метрів. Волонтери БО «БФ «Хрещатик-Сіті т а учні 6-А класу КЗ «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради» реалізували благодійний проєкт на підтримку ЗСУ. Робота тривала майже 4 години.

– Ми як благодійний фонд дуже часто отримуємо запити на солодощі, чай та каву від військових. Цього разу ми вирішили не просто відправити коробку з гуманітарною допомогою через «Нову пошту», як ми це зазвичай робимо, а зробити щось особливе – передати солдатам хоч краплиночку весняного настрою. Ми з командою довго думали, як це втілити і ось так з’явилась ідея зробити десятиметрову галявину із двохсот тюльпанів. Але це не просто паперові квіти. У кожній з них цукерка, а на квітоніжці – кава у стіку. У такий спосіб ми вирішили виконати запит військових на солодощі і додати їм трішки весняного тепла. І незабаром це «Весняне поле» відправиться на одну з гарячих ділянок фронту. Дуже важливо зрозуміти читачам, що ця ініціатива не про 8 березня – радянський атавізм, а про краплинку настрою для всіх військових не залежно від статі, – пояснила суть оригінального проєкту очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Тож, ідея «Весняне поле» – не просто створити красивий витвір і передати українським захисникам смаколики, але подарувати їм дещицю весняного настрою. Бо, як вже сказано, у бутоні кожної квітки є цукерка, а на стеблі порція кави у стіку…

Долучитись до ініціативи вирішили учні 6-А класу «Черкаської санаторної школи». Під час майстер-класу вони охоче творили для фронтовиків красиві і солодкі подарунки.

Майстер клас для них провела команда волонтерів благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик-Сіті». Заняття провели у кафе «Банда піца», креативний творчий колектив якої часто підтримує благодійні ініціативи волонтерів БО «БФ «Хрещатик-Сіті».

Для втілення ідеї авторам ідеї оригінального привітання українських захисників із початком весни знадобились кольоровий папір, ножиці, клей та хороший настрій.

– Паперова квітка з цукеркою всередині і прикріпленою до квітоніжки порцією кави – це такий комплімент військовим, який можна назвати кава з цукерочкою до неї. Мене навчила робити їх волонтерка Наталія Головченко, за що я їй дуже вдячна. Це не дуже складно, бо виготовити такий сюрприз може навіть дитина, варто лише мати бажання та наснагу, – розповіла шеф майстер-класу волонтерка БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Анна.

І справді, школярі чудово впорались з завданням. Із суто дитячим завзяттям вони з головою поринули у творчий процес.

– Діти, які навчаються у нашій школі, дуже переймаються справою підтримки українських військових, вірять у Перемогу України і сподіваються на те, що вона незабаром прийде. У навчальному закладі часто відбуваються благодійні ярмарки і інші заходи, під час яких збираємо допомогу захисникам України. Ми безмежно вдячні, що наших дітей запросили на цей майстер-клас. Сподіваємось, що наші діти – це не діти війни, а діти Перемоги. Впевнені у військових, які боронять нашу країну і від усього серця бажаємо їм стійкості, здоров’я, наснаги, – підкреслила класний керівник 6-А класу Надія Тетюра.

По завершенню майстер-класу школярів чекали смаколики від кухарів «Банди піци», і подяка від імені фонду та солодкі подарунки, які їм вручила очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Інна Бандура.

Володимир Лимаенко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *