Збільшать зарплату кухарам дитячих садочків у Черкасах

Кухарам черкаських дошкільних навчальних закладів значно збільшать заробітну плату. Понад 140 працівників садочків отримуватимуть премію, внаслідок чого їх доходи зростуть на 3 – 6 тисяч гривень.

Як повідомив журналіст «City News», який працює у сесійній залі, таке рішення ухвалили депутати Черкаської міської ради.

Так, сьогодні під час пленарного засідання депутати Черкаської міськради підтримали пропозицію збільшення заробітної плати кухарам дитячих садочків у Черкасах

Нещодавно виконавчий комітет Черкаської міської ради підтримав ініційоване департаментом освіти та гуманітарної політики рішення про внесення змін до міської Програми розвитку дошкільної освіти міста Черкаси на 2022-2026 роки. А вже сьогодні на сесії Черкаської міської ради депутатський корпус проголосував за його підтримку.

Основною метою змін до Програми є створення сприятливих умов для підвищення престижу професії шеф-кухарів, кухарів в закладах дошкільної освіти, заохочення до реалізації реформування організації харчування, стабільного кадрового забезпечення та залучення в заклади дошкільної освіти молодих працівників.

Відзначимо, що праця кухарів є надважкою та дуже відповідальною, адже саме вони забезпечують молоде покоління корисною та якісною їжею. На сьогоднішній день заробітна плата шеф-кухарів та кухарів – мінімальна. Тому в закладах останнім часом зростає кадровий дефіцит. А встановлення премій до посадових окладів шеф-кухарів, кухарів дозволить призупинити цей процес.

Передбачається, що понад 140 штатних працівників закладів дошкільної освіти зможуть отримати премію до посадового окладу в залежності від фахового розряду. Отже, заробітна плата кухарів міських садочків збільшиться на суму від 3 до майже 6 тисяч гривень відповідно до тарифного розряду працівника. Загальні бюджетні витрати на це в 2024 році – 14 мільйонів 074, 38 тисяч гривень.

«Наш основний пріоритет, як влади, зменшити відтік кадрів та підвищити престижність цієї професії. Кухарі дитячих садочків – ті, хто кожен день готує здорову, корисну та смачну їжу для наших маленьких черкасців, іноді працюючи навіть понаднормово. За їхню титанічну працю вони заслуговують на гідну оплату праці», – зазначила профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *