Чому у Черкасах роботодавці платять зарплату нижче мінімальної, з’ясовували фахівці

Причини виплати заробітної плати, нижчої мінімального рівня, з’ясовували на черговому засіданні робочої групи з питань легалізації виплати зарплати та зайнятості населення. Воно відбулося в департаменті соціальної політики.

Керівники підприємств та підприємці пояснювали, що основні причини – неповний робочий день частини працівників, відпустки без збереження заробітної плати чи лікарняні.

«Зустріч була продуктивною. Члени робочої групи пояснили керівникам підприємств, чому вигідно платити людям високу заробітну плату, а не мінімальну. Адже в разі звільнення когось із працівників чи тимчасової непрацездатності середня зарплата на підприємстві не буде нижчою мінімального рівня. Корисними були інформаційні матеріали від центру зайнятості, домовленості про особисту зустріч для обговорення питання компенсації для роботодавців при працевлаштуванні ВПО, осіб з інвалідністю тощо», – зазначила заступниця директора департаменту – начальник управління у справах ветеранів та надання соціальних гарантій Валентина Литвинович.Зазначимо, що у складі робочої групи, яку очолює заступниця міського голови Марина Гаркава – представники департаментів соціальної політики, фінансової політики Черкаської міської ради, центру зайнятості, податкової служби, пенсійного фонду, служби посередництва і примирення, міської організації роботодавців.

Збирається робоча група з питань легалізації виплати зарплати раз на місяць.

Контактний телефон –(0472) 31-99-96.Адреса офісу робочої групи:бульвар Шевченка, 307, департамент соціальної політики, каб. 202 та 203.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *