У Тальнівській громаді оголошено місячник з прибирання: зберігаймо наше чисте довкілля разом

У Тальному, що на Черкащині оголосили про місячник з прибирань, який триватиме з 1 квітня по 1 травня. За цей період працівники міськради, депутати, місцеві жителі, робітники з благоустрою, комунальне підприємство «Тальне-Сервіс» запрошені до цієї ініціативи, щоб спільними зусиллями створити чисте та приємне середовище для всіх.

Про це пишуть «Вісті Черкащини».

У Тальному, що на Черкащині оголосили про місячник з прибирань, який триватиме з 1 квітня по 1 травня. За цей період працівники міськради, депутати, місцеві жителі, робітники з благоустрою, комунальне підприємство «Тальне-Сервіс» запрошені до цієї ініціативи, щоб спільними зусиллями створити чисте та приємне середовище для всіх. Місячник з прибирання – це не лише можливість для громади позбутися сміття, але і час для збільшення свідомості про важливість догляду за навколишнім середовищем. Це також нагода залучити дорослих та дітей до активної участі у збереженні чистоти та краси наших вулиць, парків та інших громадських місць.

– Вже розроблений план заходів по місячнику. А саме прибирання – парків, скверів, вулиць, доріг, тротуарів, інших місць загального користування, прилеглих територій, територій підприємств, установ та організацій, в’їздів у села громади, кладовищ тощо. Також за необхідністю будемо висаджувати зелені насадження. А 18 квітня у Міжнародний день пам’яток, історичних місць, історії та культури, організуємо день довкілля у парку біля палацово-паркового комплексу «Шувалових». Плануємо залучити студентів місцевого коледжу, оскільки минулих років, підлітки дуже вправно допомагали і зробили чималий об’єм роботи. Також після толоки встановимо охорону дошку. З 1 квітня активно розпочалися прибирання по всіх населених пунктах громади, найперше по кладовищах. Адміністратори сіл надсилають фотозвіти, як працівники приводять до ладу стихійні сміттєзвалища, вулиці тощо. У Тальному ми оглянули локації із купами сміття, тож найближчим часом працівники міськради розділяться і доєднаються до благоустроєного місячника. Також під час даної місячної акції населення громади може безкоштовно скористатися послугами КП «Тальне-Сервіс» на вивезення габаритного сміття, гілля тощо. Але за умови, якщо люди прибиратимуть не тільки власний двір, а й вулицю на якій вони проживають. До того ж радує те, що у цьому році люди більш активні до громадських робіт, – розповідає начальниця відділу житлово-комунального господарства Тетяна Карачун.

Головною метою місячника є створення свідомого ставлення до довкілля. За допомогою усіх учасників акції планується провести ряд заходів, що спрямовані на зменшення сміттєвого завалу, утилізацію відходів та очищення зелених зон.

– Зараз активно тривають роботи по населених пунктах Тальнівщини. Кожен день вивозимо величезну кількість сміття. Також забезпечили села вапном, щоб працівники могли побілити необхідні приміщення. Плануємо завезти пісок у пісочниці, щоб дітки могли вже гратися. Під час місячника ми будемо діяти системно. Зокрема, перебиватимемо гілля, яке лежить по вулицях міста, забиратимемо сміття транспортом. На жаль багато працівників нашого підприємства мобілізували, тому стараємося ефективно розпоряджатися робітниками. Було б чудово, аби всі бажаючі приєдналися до цієї благородної справи. Кожен мешканець Тальнівської громади може долучитися до місячника, просто взявши участь у прибиранні свого власного подвір’я, вулиці чи парку. Впевнений, що разом ми зможемо досягти значного прогресу у збереженні нашого довкілля та зробити нашу громаду ще чистішою та затишнішою для всіх нас, – коментує директор комунального підприємства «Тальне-Сервіс».

Хто має бажання скористатися послугами КП «Тальне-Сервіс», зокрема перебити гілля щепорізом, вивезти багато сміття, телефонуйте на гарячу лінію підприємства: +380-97-689-10-84
Також, якщо ви братимете участь у благоустроєному місячнику, і вам необхідна допомога, транспорт звертайтесь у відділ житлово-комунального господарства: +380-96-777-53-71 (Тетяна В’ячеславівна Карачун).

– Нехай місячник з прибирання стане початком нашої спільної боротьби за чистоту та збереження екології. Пропоную усім доєднатися до акції «Посади дерево Перемоги». Разом ми здатні змінити світ навколо нас до кращого, – сказав депутат Тальнівської міськради, керівник ГО «Зелений світ» Анатолій Ковальов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *