ДТП на Уманщині: вміст алкоголю в крові перевищував норму у 10 разів

Нетверезий водій перевищив норму алкоголю в 10 разів та скоїв ДТП на Уманщині, його затримали поліцейські. Про це повідомляє Патрульна поліція Черкащини.

ДТП з постраждалими сталася у селі Дмитрушки Уманського району. До лікарні госпіталізували 39-річну кермувальницю. Іншого учасника автопригоди затримали у процесуальному порядку.

Дорожньо-транспортна пригода сталась на вулиці Петропавлівській близько 18:00 години. Як попередньо встановили правоохоронці, зіткнулись автомобілі Opel під керуванням 37-річного чоловіка та Daewoo, за кермом якого перебувала 39-річна жінка. Внаслідок зіткнення кермувальниця останнього авто отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до лікарні.

Окрім того, встановлено, що водій Opel, який не травмувався під час зіткнення, керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Результат тесту — 1,88 проміле, що майже у 10 разів перевищує допустиму норму.
Поліцейські затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Уманщини відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.
Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Наразі правопорушнику, під процесуальним керівництвом Уманської окружної прокуратури повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді — нічний домашній арешт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *