У Ватутіному з’явилась нова мистецька локація

У Ватутіному на Черкащині, як і в багатьох населених пунктах України, після зими у розпалі роботи із благоустрою.

Про це пишуть «Вісті Черкащини».

Адже весна – це така пора року, коли треба поспішати наводити лад: прибирати смітники, саджати дерева та квіти, прикрашати оселю, місто. І хоч цього року через війну вже вчергове українцям не до позитиву, ми така нація, що і в найскладніші періоди виконуємо всі сезонні роботи. І добре, коли на підмогу приходять добрі чарівники, як от відомий земляк, скульптор Олександр Лемешко, що вже не одну пам’ятку подарував Ватутіному, як от Янгела-Охоронця, що стоїть на площі Соборності, зробленого на честь полеглих захисників України чи Берегині міста, що красується на розі біля магазину «Ювілейного».

Нині ж Лемешко подарував місту локацію на набережній Шполки – декоровану аркою лаву та загадковий напів обрис жіночого обличчя.

Багатьом містянам такий подарунок сподобався.

«Дуже красиво, витончено, ніжно! Браво майстру!», «Нарешті щось сучасне і зі смаком, дякую», «Дякуємо, гарно», – коментують вони. Однак знайшлись і такі, хто не розуміє: для чого прикрашати місто, коли у країні війна, а у військових велика потреба в дронах.

«Звісно, всі мають працювати на Перемогу, але ніхто не може заборонити майстру зробити подарунок рідному місту, адже скульптура – це його покликання і його робота. Можливо колись у Ватутіне приїжджатимуть туристи саме для того, щоб познайомитись з творчістю Олександра Лемешка», – каже місцева мешканка Антоніна Юрченко.

А ви як вважаєте: чи повинні мовчати музи, коли гримлять гармати?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *