Свастику та антиполіцейську абревіатуру на будинку єврейської їдальні намалював підліток в Умані

Інцидент потрапив на камери відеоспостереження і відео передали до місцевого підрозділу поліції. Поліція вивчає обставини події.

Про це повідомляє офіційний телеграм-канал Об’єднаної єврейської общини в Україні.

«В Умані чоловік намалював свастику на будівлі єврейської столової. Інцидент стався 12 квітня недалеко від квартала паломництва брацлавських хасидів. Наразі невідомо, що спонукало хлопця так вчинити, які в нього були наміри. Крім свастики, він написав ворожу до правоохоронців фразу A.C.A.B. Такі дії можуть бути порушенням ч.3 ста.173 КУпАП або ч.1 ст. 436 ККУ — про використання символіки тоталітарних режимів або виготовлення, поширення комуністичної і нацистської символіки, а також пропаганда тоталітарних режимів. Останнє може каратися позбавленням волі до 5 років. Станом на 16.04.2024 напис було замальовано. Як стало відомо Об’єднаній єврейській общині України, поліція оперативно встановила особу правопорушника, проводяться всі необхідні слідчі дії, в тому числі експертиза», – йдеться у повідомленні.

Відомості про правопорушення внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань. Проводяться слідчі дії.

Як вказано у «Вікіпедії» абревіатура «A.C.A.B.» означає «All Cops Are Bastards» (укр. «Всі копи — виродки»).

Спочатку гасло використовувалось під час страйків британських шахтарів у 1940-их[4]. Акронім часто використовується як тюремне татуювання у Великій Британії, найчастіше набивається по одній букві на кожен палець руки. A.C.A.B. вживається як фраза і тату серед європейських футбольних хуліганів. Також це гасло часто використовується скінхедами. Іноді для «шифрування» використовують цифри 1312 (номери літер ACB в англійському алфавіті).

Сваситка – найдревніший символ Сонця, яким користувались прадавні народи Землі. Древні зображення зустрічаються на всіх континентах. У XX столітті цей символ використовували німецькі фашисти – адепти людиноненавсницької ідеології, під прикриттям якої вони вбили десятки мільйонів людей. Нині за використання цього знаку у багатьох країнах Європи, у т.ч. в Україні передбачена кримінальна відповідальність.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *