З Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет (відео)

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді це був борт”Тризуб 1″, потім «ТриЗуб Аліса», а сьогодні вже “Тризуб Хижак”. Черкаські стоматологи лікують зуби українським захисникам. Про роботу борту розповів стоматолог Валерій Горбенко в програмі «Нескорені», що виходить на телеканалі ВІККА.

«На жаль, стан зубів наших захисників не завжди в нормі, як до повномасштабної війни, так і зараз. Як відомо, зубний біль – один з найсильніших. Коли у солдата болить зуб, це повноцінний трьохсотий”, – зазначив Валерій Горбенко.

За його словами, на сьогодні є багато спеціалістів, які їздять до військових. Пересувний кабінет їде в якусь локацію, яку обирають самі військові. Хтось із лікарів їздить туди на вихідні, дехто в будні дні.

Проект з’явився в 2015 році, коли знайомі і друзі Валерія знайшли британський пересувний кабінет, який передавався через фонди і різні організації.

“Одного дня мені просто подзвонили і сказали: ‘Не хочеш поїхати?’ Я відповів ‘давай’, і після 1 червня 2015 року ми перший раз виїхали, розвідали все, розповсюдили інформацію в соцмережах, і вже через тиждень після виїзду був сформований другий екіпаж, далі третій, і проект почав сильно розширятись.”

На сьогодні проблема зубного болю досить широка, і, на жаль, багато військових запиває її знеболювальними, через що втрачають координацію і наражають себе на небезпеку. Проєкт планують розвивати, щоб забезпечити якомога більше захисників достойним  лікуванням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *