Водопілля на Черкащині слабшає. Вода відступає, – кажуть рятувальники

Внаслідок водопілля на Черкащині підтопленими залишається низка сіл. Весняний паводок цьогоріч захопив кілька районів області, зокрема Черкаський і Канівський. Проте, за спостереженнями працівників ДСНС вода вже спадає.

Про це на своїй офіційній сторінці у «Фейсбук» повідомило Головне управління ДСНС у Черкаській області:

«Рятувальники спільно з Національний університет цивільного захисту України встановили водоналивне протипаводкове загородження протяжністю 30 метрів у селі Єлизаветівка, Черкаського району. У селі Хрещатик, разом з представниками Черкаська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, доправили й роздали місцевим жителям корм для тварин, продуктові, гігієнічні пакунки й теплі ковдри. Рятувальники Головного управління продовжують здійснювати моніторинг ситуації за допомогою БПЛА. Рівень води почав зменшуватись».

Ситуацію щодо підтоплення населених пунктах Канівщини розглянули  у ході апаратної наради міського голови Канева Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та директорами комунальних підприємств.

На власній офіційній сторінці у «Фейсбук» Канівська міська територіальна громада повідомила про існуючий стан справ з посиланням на начальника відділу надзвичайних ситуацій та цивільного населення Канівської ОТГ Вячеслава Канівця.

«Станом на 25 квітня спостерігалося підтоплення річковими водами на лугах та полях сіл: Пекарі (близько 50 га), Хутір-Хмільна (близько 100 га), Кононча (близько 100 га), Михайлівка (близько 15 га), Межиріч (близько 130 га), Лука (близько 25 га). Також у селі Пекарі спостерігався прохід води шириною 5 м та глибиною 20-25 см та підтоплення території на базі відпочинку «Велике Озеро» з подальшим розповсюдженням на луги та ґрунтові дороги, які проходять до бази відпочинку «Дніпро».

Тим часом зі слів старости села Пекарі Тетяни Корнієко відомо про затоплення погребів у деяких приватних домоволодіннях села.  

– До такого розвитку подій люди готові, адже раніше нас підтоплювало раз на десять років, а тепер щорічно, – зазначила на нараді вона.

Разом з тим Вячеслав Канівець наголосив, що станом на сьогодні ситуація дещо стабілізувалася, хоча є ймовірна загроза підтоплення нових територій впродовж тижня. Утім оперативно-мобільні групи рятувальників моніторять ситуацію та у випадку її погіршення готові зреагувати.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото пресслужби ГУ ДСНС України у Чекраській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *