У Черкасах збирають паски для солдат ЗСУ. Сто пасок передав фонд «Хрещатик Сіті»

У Черкасах триває акція «Подаруй паску воїну!», що її організували священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору Православної Церкви України. У планах зібрати до 2 травня 3 тисячі 500 пасок. Після освячення капелани передадуть солдатам у п’ять військових частин. До акції долучилась команда волонтерів благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті», передавши її організаторам 100 пасок.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Команда волонтерів благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті» взяла участь у благодійній акції «Подаруй паску воїну!». Адже надзвичайно важливо, щоб солдати, які нині боронять Україну від загарбників, відчували нашу підтримку і турботу про них. Щойно ми передали для українських захисників 100 пасок. Це світле християнське свято Воскресіння Господнього має прийти до кожного українського воїна, – розповіла  Інна Бандура.

Деталі акції  «Подаруй паску воїну!» журналісту «City News» розкрив Голова відділу соціального служіння Черкаської єпархії Православної Церкви України, отець Дмитро Ярославський:

– «Подаруй паску воїну!» – це вже традиційна акція, яку ми щороку проводимо із початку війни з росією, тобто з 2014 році. Не проводили її лише у 2019 році через ковід. Цьогоріч паски збираємо з 25 квітня до сьогодні. Відпрвідні оголошення були у всіх храмах Православної Церкви України у Черкасах. Участь у акції взяло багато черкащан – наших прихожан, а також усі дитячі садки Черкас, міські школи 15-та, 21-ша та 26-та, за що дяка заступниці міського голови Черкас Анастасії Чубіній. Також взяли участь колективи Східноєвропейського та автомобільного коледжі.   На даний час зібрано вже понад три тисячі пасок. Окрім того в рамках акції збирали для солдат чай, каву у стікерах, цукерки, мівіну, крупи, консерви, вологі серветки тощо. 2 травня об 11 годині біля Свято-Троїцького кафедрального собору Православної Церкви України високопреосвященнішим Владикою Іоаном буде проведено освячення всієї провізії, яку передали для українськтих воїнів черкащани. Після цього військові капелани повезуть продукти і паски у п’ять віськвих частин. Загальну кількість пасок визначена так, щоб пасочку  отримав кожний воїн і при цьому не було зайвих.

Screenshot

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *