У Черкасах відкрили центр Барнахус для дітей, постраждалих від насильства (відео)

У Черкасах реалізують пілотний проєкт під назвою «Впровадження моделі Барнахуса для захисту дітей-постраждалих від насильства». Він впроваджується в 12 містах України за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» та ЮНІСЕФ, інформує пресслужба Черкаської міської ради.
Міський голова Анатолій Бондаренко, заступниця міського голови Анастасія Чубіна за участі представників ЮНІСЕФ, заступника Міністра Юстиції України Олександра Банчука, керівництва області та правоохоронних органів відкрили Центр для комплексної допомоги дітям, які постраждали від насильства або стали його свідками (модель Барнахус).

“Модель Барнахус спрямована на зменшення травмування постраждалих дітей та надання їм необхідної допомоги. Центр дозволяє проводити опитування дітей один раз за участю спеціалізованої команди та забезпечує конфіденційність і безпеку під час процедури. Ми віримо, що цей центр допоможе багатьом дітям пережити травму та повернутися до нормального життя ”, – розповіла заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

У Черкасах Барнахус – це 4 кімнати, облаштовані необхідними технічними засобами.

“В Україні проблема насильства над дітьми є доволі гострою, особливо зараз, під час війни. За 2024 рік у Черкасах до служби у справах дітей надійшло близько 1500 звернень щодо захисту прав дітей, 500 з них – це заяви громадян, з яких 38 стосуються жорстокого поводження з дітьми. Робота центру Барнахус допоможе зберегти, захистити ментальне та фізичне здоров’я дітей, які постраждали або стали свідками злочинів. Це важливий крок у напрямку створення безпечного середовища для дітей у нашому місті”, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *